Voorpret

Grote beslissingen neem je op grote plekken ter aarde. Dit was er zo eentje. Een wereldreis stond altijd al op ons lijstje, we droomden er over maar er waren ook altijd redenen om het niet te doen. Die redenen zijn er nu ook nog wel, maar toch gaan we het doen! We namen het besluit bij de Victoria Falls in Zimbabwe op 2 november 2017.


Waarom nu dan wel?

- inspiratie; in Afrika kwamen we veel overlanders met prachtige verhalen tegen!

- overspannenheid; van Pien maar ook van de huizenmarkt. Het eerste zorgde ervoor dat we goed gingen nadenken over wat we wilden en het tweede maakte het mogelijk!

- je kan beter spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan! Een onwijs cliché maar ook heel erg waar.

 

Toen we de beslissing hadden genomen, hebben we het vervolgens nog best lang stilgehouden. Dit zijn geen dingen die je in een avondje duidelijk hebt. We wilden eerst voor onszelf van onze droom een écht plan maken. Dat plan kwam er, we vertelden het aan de mensen om ons heen en dingen werden steeds concreter.

 

Grappig feitje tussendoor is dat Pien vroeger verschrikkelijke heimwee had. Een nachtje logeren bij een vriendinnetje eindigde meestal in een jankpartij en opgehaald worden voordat de lamp op de slaapkamer überhaupt was uitgedaan. Als ze met de familie op vakantie ging, dan was de terugreis altijd het hoogtepunt. Ze wilde gewoon naar haar eigen bed, eigen spullen en lekker naar school. Iets met controle, ritme en regelmaat ;) De heimwee is weg, sterker nog, het heeft plaatsgemaakt voor 'wegwee' (wanneer gaan we weer?!?!).

 

De voorbereidingen vallen uiteen in grofweg twee verschillende categorieën. De voorbereidingen die het 'op reis gaan' mogelijk maken, het opzeggen van onze baan, het verkopen van ons geweldige huis en het opslaan van de spullen e.d. Je kan dit ook zien als het afsluiten van het leven vóór de reis.

Daarnaast zijn er nog veel voorbereidingen voor 'de reis zelf'. Denk hierbij aan het kopen van de auto en het verbouwen hiervan, het bepalen van de route, het regelen van visa, het afstruinen van campingwinkels en het bouwen van een website!

De meeste voorbereidingen zijn leuk, sommigen noodzakelijk kwaad. We hebben een aantal planningen gemaakt waar we ons uiteraard niet aan hebben gehouden, maar alles komt toch goed en zo niet, dan toch!

 

Hieronder zien jullie een impressie van onze voorbereidingen. Met betrekking tot ons nieuwe 'huis' en de route die we, in principe, gaan afleggen; die vonden we belangrijk genoeg om een eigen subpagina op de website te geven. 

 

          Het huis waar we met heel veel plezier in hebben gewoond.
Het huis waar we met heel veel plezier in hebben gewoond.
Paul probeert de nieuwe slaapzak met hor uit!
Paul probeert de nieuwe slaapzak met hor uit!
 Een klein deel van onze literatuur!
Een klein deel van onze literatuur!
 De snorkels zijn getest en gekocht!
De snorkels zijn getest en gekocht!
 Prachtige planningen... om naar te kijken
Prachtige planningen... om naar te kijken