· 

Van Kroatië naar Griekenland

Ondertussen zijn we alweer bijna drie weken op vakantie en aanbeland in Griekenland. We zijn nog niet op reis. Die state of mind hebben we nog niet bereikt. We doen gewoon nog ff lekker wat we eigenlijk niet meer willen doen; we rennen van stad naar stad, gebruiken onze telefoon nog best veel en zijn constant bezig met ‘wat we nu weer gaan doen’, wwwaahhhhh! We hebben hier te maken met een heus eerste-wereld-probleem. We zijn benieuwd wanneer dit in de Ministerraad aan de orde zal komen.

 

Wel hebben we al onze eerste echte 4x4 rit gemaakt. Neem een rotsige weg van een paar kilometer. Pleur er nog wat extra rotsen op en voila, je hebt een uitdaging! Maar Lee kan alles, zeker als Paul achter het stuur zit. Klotsende oksels maar we hebben het gered!


De vorige blog schreef ik aan de Adriatische kust in Kroatie. Nu zitten we sinds vandaag in Griekenland. Tussendoor zijn we nog in Bosnie, Montenegro en Albanië geweest. Paul was steeds compleet in de gloria als er weer een nieuwe sticker op de auto mocht worden geplakt. 

Bosnie vonden we allebei heel fijn. De mensen waren vriendelijk, het land was prachtig, groen en niet zo druk. Omdat het land door toeristen nog niet echt is ontdekt, is het ook echt nog goedkoop. 

Na Bosnie zijn we nog even teruggegaan naar Kroatie. We wilden namelijk nog graag naar  Dubrovnik. Ik vermoed dat Youp van het Hek zou zeggen dat in augustus naar Dubrovnik gaan hetzelfde is als op zaterdag om 15:00 uur naar de Ikea. Hij heeft gelijk. Maar we wilden zo graag... We bedachten dus een plan en dat plan bleek briljant te zijn, al zeg ik het zelf. We stonden op de camping 8 kilometer buiten Dubrovnik. We hadden wat voorwerk gedaan met betrekking tot de cruiseschepen. De ellende van Dubrovnik wordt namelijk voor een groot deel door die toeristen veroorzaakt. De stad is ommuurd en als je er dan in een keer 10000 toeristen op los laat, dan wil dat best lekker vollopen. Nou is er een officiele site waarop je kan zien hoeveel schepen op welke dag binnen komen en hoe laat. We wisten dus dat we op zondag maar maximaal 2 schepen om de oren zouden krijgen en dat deze toeristen er meestal pas tegen 09:30 uur zijn. Lang verhaal kort; we zaten om 06:10 uur in de lokale bus. Toen we in Dubrovnik aankwamen, was de stad nog zo goed als leeg. De zon kwam net achter de bergen vandaan, het was nog niet te heet en we genoten intensief. De stadsmuren zijn de grootste attractie en ze draaien je daarbij dan ook graag een poot uit. 20 euro per persoon. Ogen dicht en uitgeven maar. Het was het waard. De muren gingen om 08:00 uur open en toen hadden wij de rest van de stad al gezien. We hebben de wandeling over de muur gemaakt, vervolgens nog het paleis en de kathedraal bezocht en de boel afgesloten met een heerlijke duik in de zee! Watertaxi terug naar de camping en om 13:00 uur zaten wij in de auto naar Montenegro! Dus als je zo gestoord bent om Dubrovnik vol in het hoogseizoen te bezoeken, doe het lekker vroeg!

Montenegro was eveneens super. We stonden op een camping direct aan het meer in de baai van Kotor. Echt een prachtige plek. Wat je echter niet op de foto kan zien, is dat er op een gegeven moment achter ons een Nederlands gezin kwam staan. Pa was nogal vol van zichzelf (letterlijk en figuurlijk) en we hebben in geuren en kleuren de gehele discussie over het opzetten van de tent mee kunnen maken. Puur vermaak. Kotor zelf is een stadje aan die baai, wederom geheel ommuurd door een stadsmuur. Het wordt een beetje saai maar ook dat was fenomenaal! 


En toen dus door naar Albanie. Daar maakten we iets uitzonderlijks mee; regen. Ik weet niet hoe het in Nederland is maar wij wisten echt niet meer hoe het er uit zag. Albanië is volgens mij het armste land van Europa en dat is ook te zien. Veel troep op straat, halve huizen etc. Maar ook prachtige strandjes, bizarre vergezichten en lieve mensen. 


Nu gaan we nog even een oudheidstour maken door Griekenland. Even een marathon rennen, tzatziki eten en nog een paar tempeltjes meepakken! Zin in!


Excuses overigens voor de foto's. Ze staan een beetje door elkaar.. maar daarin heb ik al wel de vakantiemodus gevonden. Ik ben té lui om ze goed te zetten. Of wacht. Dat is gewoon hoe ik ben;)


    


Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Caroline (maandag, 20 augustus 2018 21:53)

  Wat een heerlijk verhaal weer, met een big smile gelezen! Veel plezier in Greece, en succes met de marathan�! Xx

 • #2

  Doro (maandag, 20 augustus 2018 22:06)

  Wederom een fantastische blog ! Heb weer schaterlachend over jullie ervaringen gelezen (mét ‘We zijn er bijna’ op de achtergrond aan!) Ik kijk uit naar jullie Griekse belevenissen! Xx

 • #3

  Chris en Jody (maandag, 20 augustus 2018 22:51)

  Super leuk om weer van jullie te horen! Veel plezier in Griekenland! Dikke kus

 • #4

  Maarten (dinsdag, 21 augustus 2018 08:58)

  Ziet er echt weer geweldig uit, veel plezier en blijf genieten.

 • #5

  Liesbeth (dinsdag, 21 augustus 2018 20:59)

  Jullie schieten al lekker op. Superverhalen, heel veel plezier in Griekenland. Geniet ervan!

 • #6

  Henri Liesbeth (dinsdag, 21 augustus 2018 21:04)

  Wat leuk allemaal, hier ga je van balen, je moet van de regering wat miljarden terughalen, die rijmopdracht is lastig, ga je gekke dingen zeggen, Is het niet prachtig?

 • #7

  Alice (dinsdag, 21 augustus 2018 22:37)

  Je blog leest weer lekker weg Pien!

 • #8

  Ineke Bender (woensdag, 22 augustus 2018 10:26)

  Goed te horen/lezen, dat het jullie goed gaat en dat jullie ook af en toe rust nemen.
  Kus

 • #9

  Eva (woensdag, 22 augustus 2018 16:09)

  Wat leuk om jullie verhalen te lezen! Have fun in Griekenland!

 • #10

  Maria (woensdag, 29 augustus 2018 09:57)

  Wauw! Weer zo'n mooi verhaal. En, gewoon uitzetten die telefoon ; - )