· 

Klaar voor de start.... af!

Sinds een week zijn Paul en ik naast Nederlander, Ajacied en PSV'er nog iets anders: Overlander. Dat klinkt heel stoer en laten we wel wezen; dat zijn we ook! Overlanders herken je doordat ze rijden in grote lompe voertuigen die niets op de Europese wegen te zoeken hebben en die vol zijn geplakt met vlaggetjes van moeilijke landen. We herkennen elkaar ook en zwaaien op de snelweg. Het is een soort prestigieuze club eigenlijk wel. Financiële voordelen zijn er ook. De campingbaas op de eerste camping was bijvoorbeeld ook een overlander (geweest). We mochten dan ook gratis op zijn camping verblijven, kassa!Ook komen heel veel mensen naar Lee kijken. Sinds kort vragen we dan ook entree. Het tikt lekker aan. 


Verder zijn we de eerste dagen heel goed doorgekomen! Na Duitsland, Oostenrijk en één uurtje Italië kwamen we aan in Slovenië. Het wordt wel het kleine Zwitserland genoemd. En terecht. Vroeger ben ik met mijn ouders vaker in Zwitserland geweest en wat me daar echt van bijstaat, naast het  ingeblikte vlees dat we meenamen vanwege de bizarre prijzen, zijn de alpenweides, ‘bergbelkoeien' en de riviertjes waarin we dammetjes bouwden. Slovenië heeft niet de bizar hoge toppen zoals in Zwitserland maar is minstens zo mooi! Daarnaast zijn de prijzen vriendelijker, dus Paul kon zich gewoon vol laten lopen met alcohol voor een redelijk bedrag. Wel konden we logischerwijs merken dat we lekker vol in het hoogseizoen zijn vertrokken qua drukte. Maar nog steeds was het goed te doen en hebben we geen last van files of andere ongein gehad. We hebben Lee over prachtige B-weggetjes gestuurd en hij reed, ondanks sommige stijgingspercentages van 18%, als een zonnetje. Niet heel hard maar daardoor konden wij lekker genieten van het uitzicht! Als het goed is zien jullie bij dit verhaal ook wat foto's. 

Ik typ dit onder een bizarre sterrenhemel op het Kroatische eiland Krk waar we vanmiddag zijn aangekomen en voel me eigenlijk een oen. Hoe leuk ik het ook vind om onze avonturen met jullie te delen, ik zou nu alleen maar naar boven moeten kijken en naar de krekels moeten luisteren. Dat ga ik nu dus ook lekker in de praktijk brengen en de telefoon gaat weer weg! Hasta la pasta! (Toch wel jammer dat we Italië overslaan;)).


Reactie schrijven

Commentaren: 14
 • #1

  Fleur (maandag, 06 augustus 2018 22:18)

  Geniet van de sterrenhemel oenemeloen! Fijn dat jullie al zo genieten en een zakcentje bijverdienen! Kussen

 • #2

  Pim (maandag, 06 augustus 2018 22:27)

  Waar is krk een afkorting van (ik kan me niet voorstellen dat je een eiland zo noemt!) en fijn dat jullie zo genieten, zeker ook met zo’n mooie plek. Ik miste Paul overigens in de hangmat of is dat de plek van Pien?

 • #3

  Ineke Bender (maandag, 06 augustus 2018)

  Prachtige foto's !! Allen in Kroatië???? De Tall Ships in Harlingen waren ook mooi!!
  Liefs

 • #4

  Anne-Mieke (maandag, 06 augustus 2018 22:37)

  Leuk om zo een beetje met jullie mee te reizen.

 • #5

  Maarten (maandag, 06 augustus 2018 22:48)

  Wat leuk geschreven weer en blijf gewoon jaloers op deze prachtige reis, geniet er van!

 • #6

  Anne en Cora (dinsdag, 07 augustus 2018 10:59)

  Leuk stukje met prachtige foto's. We zien dat de wasmachine ook al heeft gedraaid:-).

 • #7

  Karen (dinsdag, 07 augustus 2018 14:43)

  Wat een prachtige foto’s en super om jullie verhalen te lezen! Geniet ervan lieverds�

 • #8

  Wendy (dinsdag, 07 augustus 2018 15:07)

  Genieten zeg! Leuk om te lezen en wat een natuur!!!!
  Enjoy, go with the flow!

 • #9

  Alice (dinsdag, 07 augustus 2018 21:15)

  Fijn om jullie zo te kunnen volgen! Kijk uit naar de volgende blog :)
  Geniet nog van Kroatië!

 • #10

  Chris en Jody (woensdag, 08 augustus 2018 12:35)

  Ook wij vinden het heel leuk om jullie blog te lezen. Foto’s zien er prachtig uit! Geniet en laat ons af en toe ook even meegenieten, liefs x

 • #11

  Maria (vrijdag, 10 augustus 2018 14:22)

  Wauw, jullie avontuur is nu echt gestart!!! Fantastisch om te lezen, eentje voor in mijn favorieten ; - )
  En nog bedankt voor je lieven woorden. Na onze vakantie van slechts drie weken staat mijn reisbrein ook aan. Dus kom maar door met jullie verhalen!

 • #12

  Renate (zaterdag, 11 augustus 2018 09:34)

  Ongewild lid van een club geworden.. nu al een avontuur ;-). Misschien kunnen jullie je eigen stickers laten drukken, om toch n beetje uniek te blijven binnen de club!

 • #13

  Henri en Liesbeth (zondag, 12 augustus 2018 20:49)

  Wat klinkt t allemaal goed en prachtig. En al n end opgeschoten! Wat n geweldig avontuur! Liefs van ons

 • #14

  Steve-O (dinsdag, 11 september 2018 20:01)

  “...dus Paul kon zich gewoon vol laten lopen met alcohol voor een redelijk bedrag”

  Mahahaha